Actueel bij Huitsing & Poort Notariaat en Mediation

Nieuwe foto's op de website

13 juli 2023

We zijn onderweg naar een geweldige fotoshoot voor onze website! Samen met onze fotograaf van Yudidit Photos & Design , gaan we ervoor zorgen dat onze website er nog beter uitziet!

Even voorstellen

21 april 2023

In de afgelopen maanden hebben we een drietal nieuwe collega’s mogen verwelkomen.

Een testament gemaakt voor 2003, is deze nog geldig?

21 april 2023

Sinds 1 januari 2003 is het erfrecht in Nederland gewijzigd. Het nieuwe erfrecht zorgt ervoor dat de langstlevende partner financieel beter wordt verzorgd en legt de rechten van kinderen aan banden. Voor 2003 was het nog zo dat als een ouder overleed zonder dat zij een testament had opgemaakt, de kinderen bij de langstlevende hun kindsdeel konden opeisen.

Testament of levenstestament

15 maart 2022

Veel mensen denken dat het maken van een testament niet nodig is als toch wel duidelijk is naar wie de nalatenschap – het geheel van bezittingen en schulden – gaat als iemand komt te overlijden. Dit staat immers duidelijk in de wet omschreven. In principe erven partners en kinderen. Zijn deze er niet dan gaat de erfenis naar ouders, broers en zussen en zo verder. In principe bepaal je dit dus niet zelf.

Ondernemingsrecht, wat is dat?

15 maart 2022

Ondernemers van bedrijven met een winstoogmerk krijgen vaak met veel verschillende juridische zaken te maken, om te beginnen direct al bij de start van een bedrijf. Dan moet namelijk bepaald worden voor welke rechtsvorm er gekozen moet worden. Deze juridische aangelegenheden zijn door de wetgever vastgelegd in het ondernemersrecht. We vertellen u hier wat dat precies inhoudt. Voor een persoonlijk advies kunt u uiteraard altijd contact opnemen met Huitsing & Poort Notariaat en Mediation.

Notarissen in Middelstum

15 maart 2022

Uiteraard zijn we niet het eerste notariskantoor in Middelstum. Daarvoor moeten we terug naar 1811, aldus het protocollenregister uit 1916. Mr. J. Frima was de eerste notaris. Hij werd in 1812 opgevolgd door mr. Van Bolhuis. Tot 1900 heeft Middelstum 6 verschillende notarissen gehad. Eén van de notarissen, notaris Van Panhuys die deze functie van 1871 tot 1877 uitvoerde, woonde op het statige Mentheda hier in Middelstum.

Meer weten over de notaris

15 maart 2022

“Mijn naam is Bram Huitsing, in 1957 geboren in Hilversum, thans woonachtig in Groningen. Mijn moeder was een rasechte Hoogelandster, mijn vader een echte Stadjer. Eigenlijk ben ik min of meer bij toeval in het notariaat terechtgekomen, want ik wilde vroeger geneeskunde studeren. Dit kwam er uiteindelijk niet van: ik werd twee keer uitgeloot. Wel heb ik nog enige kennis van de bloemetjes en de bijtjes kunnen opdoen tijdens een parkeerstudie biologie.

Offerte

Wilt u direct een offerte aanvragen? Geen probleem. Vul daarvoor het offerteformulier in.

Laat ons u ondersteunen bij
belangrijke gebeurtenissen

Algemene voorwaarden | Privacy statement

© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Realistatie Internetbureau Praes.
© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation.
Realistatie Internetbureau Praes.