Mediation

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waar de mediator samen met de partijen op zoek gaat naar de oplossing van hun conflict.

Mediation bij Huitsing & Poort

Aan Huitsing & Poort Notariaat en Mediation is mr. Marieke Poort als mediator verbonden. Zij heeft de basis opleiding Mediation en de specialisatie Scheidingsmediation & Premarital Mediaton gevolgd en zij is aangesloten als mediator bij de Vereniging van Mediators in het Notariaat (VMN).

Doordat Marieke ook veel kennis heeft op het gebied van het personen- en familierecht maakt dit haar als VMN-notaris een ideale bemiddelaar in conflicten. Als notaris-mediator is zij van nature gewend onpartijdig op te treden, dit vergroot de kans dat er een oplossing gevonden wordt waar de partijen tevreden mee zijn. Een extra voordeel is dat de notaris de gemaakte afspraken kan vastleggen in een notariële akte. Een notariële akte heeft dezelfde rechtskracht als een vonnis van de rechter.

Mediation bij scheiding
Tijdens het echtscheidingsproces kan Marieke u onder meer begeleiden bij het opstellen van het ouderschapsplan en het maken van alle overige afspraken die gemaakt moeten worden in verband met uw scheiding (huis, partner- en kinderalimentatie). Daarnaast kan zij u ook begeleiden bij de juridische verdeling van uw huis (middels een akte van verdeling) en het wijzigen van uw huidige testament.

Mediation bij nalatenschap
Doordat Marieke veel expertise heeft op het gebied van het erfrecht kan zij met de inzet van haar vaardigheden als mediator u helpen bij een goede afwikkeling van de nalatenschap. Wanneer er een oplossing wordt bereikt, kunnen deze afspraken worden opgesteld in een akte van verdeling of in een vaststellingsovereenkomst.

De voordelen van een notaris-mediator

  • Er worden door middel van gesprekken goede afspraken gemaakt voor jullie beiden (en eventuele kinderen) voor na de scheiding. Deze afspraken worden vastgelegd in een rechtsgeldig convenant.

  • De juridische verdeling van de woning (en eventuele overig onroerend goed, aandelen en onverdeelde aandelen in nalatenschappen) kunnen ook meteen geregeld worden, dit bespaart kosten en tijd.

  • Deskundig op het gebied van personen- en familierecht, het erfrecht en het eigendomsrecht.

Kortom: bij de notaris-mediator kunt u alles regelen, van bemiddeling in het conflict tot vastlegging van de afspraken in de akten. Mediation bespaart tijd en geld!

Overweegt u om Mediation in te schakelen, neem dan contact op met Marieke Poort. U kunt haar telefonisch en via de mail bereiken.

Ook voor overige notariële zaken (zoals op het gebied van ondernemingsrecht, onroerend goed, personen- en familierecht of het agrarisch recht) kunt u contact opnemen met ons kantoor, Huitsing & Poort Notariaat en Mediation, Heerestraat 32 in Middelstum.

Mailen Bellen

Algemene voorwaarden | Privacy statement

© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Realistatie Internetbureau Praes.
© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation.
Realistatie Internetbureau Praes.