Wat is mediation?

Wat is mediation?

Hebben jullie een conflict met elkaar, maar willen jullie samen tot een regeling komen zonder dat daar een rechter aan te pas komt? Dan kan mediation iets zijn wat bij jullie past.

Het doorlopen van een scheiding, beëindiging van een relatie of het verdelen van een nalatenschap kan een emotioneel zware periode zijn. Ons kantoor biedt, naast juridische ondersteuning, ook mediation aan. Als neutrale bemiddelaar streeft de notaris-mediator ernaar om jullie te assisteren bij het oplossen van conflicten. Dit proces stelt partijen in staat om door overleg tot een gezamenlijk akkoord te komen bij een scheiding of een verdeling van een nalatenschap.

Mediation bij scheiding
Tijdens het echtscheidingsproces kan de mediator jullie onder meer begeleiden bij het opstellen van het ouderschapsplan en het maken van alle overige afspraken die gemaakt moeten worden in verband met jullie scheiding (huis, pensioen, partner- en kinderalimentatie). Daarnaast kan de mediator jullie ook begeleiden bij de juridische verdeling van jullie huis (middels een akte van verdeling) en het wijzigen van jullie huidige testament.

Mediation bij nalatenschap
Doordat de notaris-mediator veel expertise heeft op het gebied van het erfrecht kan zij met de inzet van haar vaardigheden als mediator jullie helpen bij een goede afwikkeling van de nalatenschap. Wanneer er een oplossing wordt bereikt, kunnen deze afspraken worden opgesteld in een akte van verdeling of in een vaststellingsovereenkomst.
Ook onverdeelde aandelen in nalatenschappen kunnen meteen geregeld worden, dit bespaart kosten en tijd. 

Kortom: bij de notaris-mediator kun je alles regelen, van bemiddeling in het conflict tot vastlegging van de afspraken in de akten. Mediation bespaart tijd en geld!

Overwegen jullie om mediation in te schakelen? Neem gerust contact op met ons kantoor. 

Laatste berichten

Samengestelde gezinnen

14 juni 2024

Eenmanszaak of bv

07 juni 2024

Gerelateerde diensten


Offerte

Door een offerte aan te vragen, krijgt u inzicht in de kosten en de mogelijkheden van onze dienstverlening. U kunt dan rustig overwegen of onze diensten passen bij uw situatie en budget.

Laat ons u ondersteunen bij
belangrijke gebeurtenissen

Algemene voorwaarden | Privacy statement

© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Realistatie Internetbureau Praes.
© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation.
Realistatie Internetbureau Praes.