Waarom heb ik een testament nodig?

Waarom heb ik een testament nodig?

Het aantal ruzies om erfenissen tussen erfgenamen waarbij er geen testament is gemaakt, is nog altijd groter dan wanneer er wel een testament is gemaakt. Naast deze verhoogde kans op ruzie kan er bovendien niet maximaal geprofiteerd worden van belastingvoordelen.

Door het opmaken van een testament weten je nabestaanden wat je wensen zijn en kun je vastleggen wie welke spullen krijgt en hoe je nalatenschap financieel moet worden afgewikkeld. Ook is het belangrijk om je gemaakte testament regelmatig tegen het licht te houden. Elke vier, vijf jaar is het verstandig om te checken of je testament nog actueel is. Dit is verstandig omdat de wetgeving regelmatig wijzigt en ook in je persoonlijke omgeving kan in korte tijd veel veranderen, wat van invloed kan zijn op je gemaakte testament.

Wil je meer weten over het opstellen van een testament of wil je laten controleren of je testament nog up to date is, neem dan gerust contact met ons kantoor op. 

Laatste berichten

Gerelateerde diensten


Offerte

Door een offerte aan te vragen, krijgt u inzicht in de kosten en de mogelijkheden van onze dienstverlening. U kunt dan rustig overwegen of onze diensten passen bij uw situatie en budget.

Laat ons u ondersteunen bij
belangrijke gebeurtenissen

Algemene voorwaarden | Privacy statement

© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Realistatie Internetbureau Praes.
© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation.
Realistatie Internetbureau Praes.