Hoeveel mag ik mijn kind belastingvrij schenken?

Hoeveel mag ik mijn kind belastingvrij schenken?

Het belastingvrije bedrag dat ouders aan hun kinderen mogen schenken is in 2024 € 6.633,00. Onder 'kind' wordt ook een stiefkind of een pleegkind verstaan.

Ouders worden gezien als één schenker. Dit geldt ook als je bent gescheiden. En als je jouw kind een bedrag geeft en de partner van jouw kind een bedrag geeft, wordt dit ook gezien als één schenking. Je kind betaalt schenkbelasting als de bedragen bij elkaar opgeteld hoger zijn dan de vrijstelling.

Je mag jouw kind eenmalig een hoger bedrag belastingvrij schenken. Als je kind zelf mag beslissen wat hij of zij met de schenking gaat doen, mag je eenmalig maximaal € 31.813,00 belastingvrij schenken (tarief 2024). Deze schenking moet je aan je kind schenken als je kind tussen de 18 en 40 jaar oud is (of de partner van je kind is tussen de 18 en 40 jaar oud). Schenken op de dag van de 40e verjaardag mag ook.

Wil je meer weten over schenkingen aan de kinderen, neem dan contact op met ons kantoor. 

Laatste berichten

Wat is een executeur?

12 juli 2024

Digitale nalatenschap

08 juli 2024

Gerelateerde diensten


Offerte

Door een offerte aan te vragen, krijgt u inzicht in de kosten en de mogelijkheden van onze dienstverlening. U kunt dan rustig overwegen of onze diensten passen bij uw situatie en budget.

Laat ons u ondersteunen bij
belangrijke gebeurtenissen

Algemene voorwaarden | Privacy statement

© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Realistatie Internetbureau Praes.
© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation.
Realistatie Internetbureau Praes.