Bekijk onze nieuwe vacature

Digitale nalatenschap

Digitale nalatenschap

In een testament leg je vast wat er na jouw overlijden met jouw nalatenschap moet gebeuren. Heb je wel eens gedacht aan jouw digitale nalatenschap? Wat moet er gebeuren met je Facebook, Twitter, LinkedIn en andere onlineaccounts? Wil je alle profielen verwijderen of een gedenkpagina? Naast de sociale media profielen kun je ook denken aan online tegoeden, online schulden, maar ook bijvoorbeeld cryptomunten. Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat je na jouw overlijden digitaal voortleeft.

De notaris heeft voor jouw digitale nalatenschap een social media testament of een digitale kluis. Daarin leg je vast welke online profielen er zijn, de gebruikersnamen en wachtwoorden en wat er na het overlijden mee moet gebeuren. Je kunt natuurlijk ook zelf een lijstje bijhouden van de websites waar je een profiel of account hebt. Bewaar dit op een plek die makkelijk vindbaar is voor de nabestaanden. Jouw gebruikersnaam en een bewijsstuk van jouw overlijden is voor social media diensten meestal genoeg om jouw profiel te verwijderen. Vaak kun je ook bij het social media platform instellen wat er na jouw overlijden met het account moet gebeuren of een contactpersoon benoemen voor het profiel na overlijden.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met ons kantoor.

Laatste berichten

Gerelateerde diensten


Offerte

Door een offerte aan te vragen, krijgt u inzicht in de kosten en de mogelijkheden van onze dienstverlening. U kunt dan rustig overwegen of onze diensten passen bij uw situatie en budget.

Laat ons u ondersteunen bij
belangrijke gebeurtenissen

© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Realistatie Internetbureau Praes.
© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation.
Realistatie Internetbureau Praes.