Wie zijn mijn erfgenamen?

Wie zijn mijn erfgenamen?

Wanneer je komt te overlijden en je hebt geen testament opgemaakt, dan staat in de wet wie jouw erfgenamen zijn. Er staan in de wet vier groepen erfgenamen.

De eerste groep is je partner, je kinderen en hun afstammelingen. Indien deze er niet zijn dan zijn jouw erfgenamen: ouders, broers en zussen en hun afstammelingen. Indien deze personen er ook niet zijn dan erven je grootouders met hun (klein)kinderen, ooms, tantes, neven en nichten. Als deze personen er ook niet zijn dan gaat je vermogen naar je overgrootouders en hun afstammelingen.

Als het niet wenselijk is dat je wettelijke erfgenamen, zoals hiervoor genoemd, iets van je erven bij jouw overlijden dan kun je een testament opstellen. In een testament bepaal je namelijk zelf wie jouw erfgenamen zijn en wat ze van jou erven. Wil je meer informatie over het opmaken van een testament, neem dan contact op met ons kantoor. 

Laatste berichten

Gerelateerde diensten


Offerte

Door een offerte aan te vragen, krijgt u inzicht in de kosten en de mogelijkheden van onze dienstverlening. U kunt dan rustig overwegen of onze diensten passen bij uw situatie en budget.

Laat ons u ondersteunen bij
belangrijke gebeurtenissen

Algemene voorwaarden | Privacy statement

© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Realistatie Internetbureau Praes.
© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation.
Realistatie Internetbureau Praes.