Erfbelasting besparen? Betrek je kleinkinderen in je testament

Erfbelasting besparen? Betrek je kleinkinderen in je testament

Indien je de kleinkinderen opneemt in je testament kun je erfbelasting besparen. Kleinkinderen hebben namelijk, net als kinderen, voor de erfbelasting een vrijstelling van € 25.187,00 (tarief 2024) per persoon.

Door van deze kleinkindvrijstelling gebruik te maken (of een gedeelte hiervan) sla je twee vliegen in één klap. Ten eerste hoeft over het bedrag wat de kleinkinderen krijgen geen belasting betaald te worden. Ten tweede gaat het bedrag rechtstreeks naar de kleinkinderen en behoort het dus niet tot de erfenis van de kinderen waardoor er dus nog een keer belasting wordt bespaard. Zeker als er meer kleinkinderen zijn en beide grootouders van de kleinkindvrijstelling gebruik maken, kun je een aardig bedrag aan belasting besparen.

Wil je meer weten over het opmaken van een testament en/of het voor jou verstandig is om gebruik te maken van de kleinkindvrijstelling? Neem dan gerust contact op met ons kantoor.

Laatste berichten

Gerelateerde diensten


Offerte

Door een offerte aan te vragen, krijgt u inzicht in de kosten en de mogelijkheden van onze dienstverlening. U kunt dan rustig overwegen of onze diensten passen bij uw situatie en budget.

Laat ons u ondersteunen bij
belangrijke gebeurtenissen

Algemene voorwaarden | Privacy statement

© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Realistatie Internetbureau Praes.
© Huitsing & Poort Notariaat en Mediation.
Realistatie Internetbureau Praes.